Podaci iz CDS/ISIS-a prije konverzije
Ovaj katalog ne obnavlja se od 2008. godine.

Nova verzija kataloga, s ažurnim podacima o dostupnosti primjeraka , nalazi se na adresi http://koha.ffzg.hr.

Rezultati pretraživanja

Broj rezultata: 4

1
ISSN:1367-5494
Autor:Hollows, Joanne
Naslov:Feeling like a domestic goddes : postfeminism and cooking
Matična publikacija:European journal of cultural studies / [editors Pertti Alasuutari, Ann Gray, Joke Hermes], Vol. 6(2003), no.2, p. 179-202
Impresum:London ; Thousand Oaks (CA) ; New Delhi : Sage publications, 2003
Napomena:Tromjesečnik. - Bibliografske bilješke uz tekst. - Str. 199-202. - Bibliografija. - Abstracts
Sažetak:Članak proučava značenje pisateljice kuharica i televizijske kuharice Nigelle Lawson u odnosu na rasprave o postfeminizmu te smatra da njezin rad oblikuje feministički identitet između učestalo polariziranih figura "feministice" i "kućanice".
Ključne riječi:feminizam * hrana * televizija * kuhanje * London ; Thousand Oaks (CA) ; New Delhi Sage publications 2003
UDK:316:141.72
Vrsta građe:Članak
Knjižnica:Zbirka sociologije, http://www.knjiznice.ffzg.hr/sociologija
MFN:8989

2
Autor(i):Apicius
Naslov:O kuvanju / Apicije ; priredila i prevela Svetlana Slapšak
Impresum:Zagreb : Latina et Graeca , 1989
Materijalni opis:211 str. ; 20 cm
Jezik:srpski
Nakladnička cjelina:Biblioteka Latina et Graeca ; knj. 15
Napomena:Prijevod djela: De re coquinaria / Apicii. - Usporedo lat. tekst i srp. prijevod. - Str. 5-21: Veština kuvanja po Apiciju. - Str. 22-26: Bibliografija. - Str. 168-183: Napomene. - Kazala
Ključne riječi:antički Rim * stara povijest * antika * kulinarstvo * hrana * kuhanje
UDK:641.5(37)
Inventarni broj:1071
Vrsta građe:knjiga
Knjižnica:Knjižnica Odsjeka za povijest, http://www.knjiznice.ffzg.hr/povijest
MFN:766

3
ISBN:0-415-23025-X
Autor:Giard, Luce
Naslov:Doing cooking [1980]
Matična publikacija:The everyday life reader / edited by Ben Highmore; str. 319-324
Impresum:London and New York : Routledge, 2002
Napomena:Iz: Certau, M. de, Giard, L. and Mayol, P., The practice of everyday life, Volume 2: Living cooking, translated by Timothy J. Tomasik, Minneapolis, Minn:; University of Minnesota Press, pp. 152-9
Ključne riječi:kulturalni studiji * sociologija kulture * svakodnevica - kuhanje
UDK:316.7
Signatura316.7(08) EVE
Vrsta građe:Članak
Knjižnica:Zbirka komparativne književnosti, http://www.knjiznice.ffzg.hr/komparativna
MFN:7335

4
ISBN:978-3-631-57072-2
Naslov:Küchenzettel : Essen und Trinken im Werk von Günter Grass / Hrsg. Volker Neuhaus, Anselm Weyer
Impresum:Frankfurt am Main [etc.] : Peter Lang , 2007
Materijalni opis:139 str. : ilustr. ; 21 cm
Jezik:njemački
Napomena:Str. 135-136: Über die Verfasser. - Str. 137-139: Personenverzeichnis
Ključne riječi:njemačka književnost * književne studije * Grass, Günter * gastronomija * jelo * piće * kuhanje
UDK:821.112.2.09
Ostali autori / urednici:Neuhaus, Volker ; Weyer, Anselm
Signatura:GE Ee-444
Inventarni broj:48919
Vrsta građe:knjiga
Knjižnica:Knjižnica Odsjeka za germanistiku, http://www.knjiznice.ffzg.hr/germanistika
MFN:17584

Upit: UncontrolledTerms_swish=(kuhanje )

login