|
1 |
|
|
2 |
|
|
3 |
|
|
4 |
|
ISSN: | 0353-9873 |
Autor: | Rueedi, Peter |
Naslov: | Safalada kao amblem Jean-Paula Sartrea |
Matična publikacija: | Treći program hrvatskog radija / glavni urednik Ante Matijašević, (1990), br. 30, str. 218-221 |
Impresum: | Zagreb : Hrvatski radio, 1990 |
Napomena: | Polugodišnjak. - Četvrtgodišnjak, 1990-1994. |
Sažetak: | U članku je predstavljena knjiga francuskog profesora filozofije Michela Onfraya "Trbuh filozofa". To je putovanje kroz kulinarstvo poznatih mislilaca. |
Ključne riječi: | kulinarstvo * filozofi * sociologija kulture |
UDK: | 316.7 |
Vrsta građe: | Članak |
Knjižnica: | Zbirka sociologije, http://www.knjiznice.ffzg.hr/sociologija |
MFN: | 4247 |
|
5 |
|
ISSN: | 0353-9873 |
Autor: | Fine, Gary Alan |
Naslov: | Sociologija kulinarske prakse : degustibus non est disputandum |
Matična publikacija: | Treći program hrvatskog radija / glavni urednik Ante Matijašević, (1993), br. 42, str. 39-53 |
Impresum: | Zagreb : Hrvatski radio, 1993 |
Napomena: | Polugodišnjak. - Četvrtgodišnjak, 1990-1994. |
Sažetak: | Autor govori o estetskoj strani kulinarstva, uvjetima koji kreiraju rad organizacije u kulinarskom svijetu, produktivnosti i zadovoljstvu profesije kuhara. |
Ključne riječi: | sociologija kulture * kulinarstvo * estetika rada * ograničenja profesije * rad |
UDK: | 316.7:111.852 |
Vrsta građe: | Članak |
Knjižnica: | Zbirka sociologije, http://www.knjiznice.ffzg.hr/sociologija |
MFN: | 4099 |
|
6 |
|
Autor(i): | Apicius |
Naslov: | O kuvanju / Apicije ; priredila i prevela Svetlana Slapšak |
Impresum: | Zagreb : Latina et Graeca , 1989 |
Materijalni opis: | 211 str. ; 20 cm |
Jezik: | srpski |
Nakladnička cjelina: | Biblioteka Latina et Graeca ; knj. 15 |
Napomena: | Prijevod djela: De re coquinaria / Apicii. - Usporedo lat. tekst i srp. prijevod. - Str. 5-21: Veština kuvanja po Apiciju. - Str. 22-26: Bibliografija. - Str. 168-183: Napomene. - Kazala |
Ključne riječi: | antički Rim * stara povijest * antika * kulinarstvo * hrana * kuhanje |
UDK: | 641.5(37) |
Inventarni broj: | 1071 |
Vrsta građe: | knjiga |
Knjižnica: | Knjižnica Odsjeka za povijest, http://www.knjiznice.ffzg.hr/povijest |
MFN: | 766 |
|
7 |
|
ISSN: | 0351-1758 |
Autor: | Ricci, Piero |
Naslov: | Fragmenti kulinarskog diskursa |
Matična publikacija: | Gordogan : časopis za književnost i sva kulturna pitanja / glavni urednik Nenad Ivić. - God. 12 (1991), br. 34-35; str. 80-87 |
Impresum: | Zagreb : Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu, Sektor kulture |
Napomena: | Tematski blok: Hrana, povijest, literatura, užitak / priredio Slobodan Prosperov Novak |
Ključne riječi: | hrana - kulinarstvo - esej |
UDK: | 821.131.1-4 |
Vrsta građe: | Članak |
Knjižnica: | Zbirka komparativne književnosti, http://www.knjiznice.ffzg.hr/komparativna |
MFN: | 18697 |
|
8 |
|
|
|
1
|
Upit: UncontrolledTerms_swish=(kulinarstvo ) |