Podaci iz CDS/ISIS-a prije konverzije
Ovaj katalog ne obnavlja se od 2008. godine.

Nova verzija kataloga, s ažurnim podacima o dostupnosti primjeraka , nalazi se na adresi http://koha.ffzg.hr.

Rezultati pretraživanja

Broj rezultata: 8

1
ISBN:88-7573-386-4
Autor(i):Fiorentino, Barbara ; Iacovoni, Gabriella ; Persiani, Nadia
Naslov:Buon appetito! : tra lingua italiana e cucina regionale : livello intermedio / Gruppo CSC [Barbara Fiorentino, Gabriella Iacovoni, Nadia Persiani]
Impresum:Roma : Bonacci , cop. 2004
Materijalni opis:165 str. : ilustr. ; 26 cm
Jezik:talijanski
Napomena:Str. 165: Bibliografija
Ključne riječi:talijanski jezik * učenje talijanskog jezika * jezici struke * jezici struke: kulinarstvo * udžbenik talijanskog jezika
UDK:811.131.1(07)
Signatura:TA 805.0:37 FIOREN b
Inventarni broj:18478
Vrsta građe:knjiga
Knjižnica:Knjižnica Odsjeka za talijanistiku, http://www.knjiznice.ffzg.hr/talijanistika
MFN:9323

2
ISBN:953-96138
Naslov:Hrvatsko-austrijske usporednice = Kroatisch-oesterreichische Parallelen / [priredili Nives Ritig Belja... [et al.]]
Impresum:Zagreb : Hrvatsko društvo-austrijsko društvo za njegovanje kulturnih i gospodarskih odnosa , 1993
Materijalni opis:198 str., [4] lista s tablama : ilustr. ; 20 cm
Jezik:hrvatski, njemački
Napomena:Tekst na hrv. i njem. jeziku. - Bibliografija iza većine radova i uz tekst
Ključne riječi:narodna predaja * Zagreb * Beč * folklor * kulinarstvo
UDK:930.85(497.5:436)
Ostali autori / urednici:Ritig Belja, Nives
Signatura:ET 220.17/0 HRV
Inventarni broj:5316
Vrsta građe:knjiga
Knjižnica:Knjižnica Odsjeka za etnologiju, http://www.knjiznice.ffzg.hr/etnologija
MFN:3155

3
ISBN:88-00-85378-1
Autor(i):Mazzetti, Alberto ; Bagianti, Maria Rosaria
Naslov:L'italiano a tavola : imparare l'italiano cucinando : i primi piatti e la pizza / Alberto Mazzetti, Maria Rosaria Bagianti
Izdanje:1a ed
Impresum:Firenze : Le Monnier , 2003
Materijalni opis:110 str. : ilustr. ; 27 cm
Jezik:talijanski
Napomena:Str. 91-105: Dizionarietto
Ključne riječi:talijanski jezik * učenje talijanskog jezika * jezici struke * jezici struke: kulinarstvo * jezici struke: gastronomija * udžbenik talijanskog jezika
UDK:811.131.1(07)
Signatura:TA 805.0:37 MAZZE i
Inventarni broj:17040
Vrsta građe:knjiga
Knjižnica:Knjižnica Odsjeka za talijanistiku, http://www.knjiznice.ffzg.hr/talijanistika
MFN:8187

4
ISSN:0353-9873
Autor:Rueedi, Peter
Naslov:Safalada kao amblem Jean-Paula Sartrea
Matična publikacija:Treći program hrvatskog radija / glavni urednik Ante Matijašević, (1990), br. 30, str. 218-221
Impresum:Zagreb : Hrvatski radio, 1990
Napomena:Polugodišnjak. - Četvrtgodišnjak, 1990-1994.
Sažetak:U članku je predstavljena knjiga francuskog profesora filozofije Michela Onfraya "Trbuh filozofa". To je putovanje kroz kulinarstvo poznatih mislilaca.
Ključne riječi:kulinarstvo * filozofi * sociologija kulture
UDK:316.7
Vrsta građe:Članak
Knjižnica:Zbirka sociologije, http://www.knjiznice.ffzg.hr/sociologija
MFN:4247

5
ISSN:0353-9873
Autor:Fine, Gary Alan
Naslov:Sociologija kulinarske prakse : degustibus non est disputandum
Matična publikacija:Treći program hrvatskog radija / glavni urednik Ante Matijašević, (1993), br. 42, str. 39-53
Impresum:Zagreb : Hrvatski radio, 1993
Napomena:Polugodišnjak. - Četvrtgodišnjak, 1990-1994.
Sažetak:Autor govori o estetskoj strani kulinarstva, uvjetima koji kreiraju rad organizacije u kulinarskom svijetu, produktivnosti i zadovoljstvu profesije kuhara.
Ključne riječi:sociologija kulture * kulinarstvo * estetika rada * ograničenja profesije * rad
UDK:316.7:111.852
Vrsta građe:Članak
Knjižnica:Zbirka sociologije, http://www.knjiznice.ffzg.hr/sociologija
MFN:4099

6
Autor(i):Apicius
Naslov:O kuvanju / Apicije ; priredila i prevela Svetlana Slapšak
Impresum:Zagreb : Latina et Graeca , 1989
Materijalni opis:211 str. ; 20 cm
Jezik:srpski
Nakladnička cjelina:Biblioteka Latina et Graeca ; knj. 15
Napomena:Prijevod djela: De re coquinaria / Apicii. - Usporedo lat. tekst i srp. prijevod. - Str. 5-21: Veština kuvanja po Apiciju. - Str. 22-26: Bibliografija. - Str. 168-183: Napomene. - Kazala
Ključne riječi:antički Rim * stara povijest * antika * kulinarstvo * hrana * kuhanje
UDK:641.5(37)
Inventarni broj:1071
Vrsta građe:knjiga
Knjižnica:Knjižnica Odsjeka za povijest, http://www.knjiznice.ffzg.hr/povijest
MFN:766

7
ISSN:0351-1758
Autor:Ricci, Piero
Naslov:Fragmenti kulinarskog diskursa
Matična publikacija:Gordogan : časopis za književnost i sva kulturna pitanja / glavni urednik Nenad Ivić. - God. 12 (1991), br. 34-35; str. 80-87
Impresum:Zagreb : Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu, Sektor kulture
Napomena:Tematski blok: Hrana, povijest, literatura, užitak / priredio Slobodan Prosperov Novak
Ključne riječi:hrana - kulinarstvo - esej
UDK:821.131.1-4
Vrsta građe:Članak
Knjižnica:Zbirka komparativne književnosti, http://www.knjiznice.ffzg.hr/komparativna
MFN:18697

8
Autor(i):Kašpar, Libuše
Naslov:Žlicom po karlovačkom kraju : etnološka istraživanja / [autor izložbe i kataloga Libuše Kašpar ; prijevod na engleski Dubravka reicher-Milosavljević ; fotografije Tomislav Đurić i Libuše Kašpar]
Impresum:Karlovac : Gradski muzej , 1988
Materijalni opis:48 str. : ilustr. ; 20 cm
Jezik:hrvatski, engleski
Napomena:Bibliografija: str. [22]
Ključne riječi:katalog izložbe * kulinarstvo-tradicionalno-Karlovac * Karlovac-kulinarstvo
UDK:39:64(064)
Signatura:ET 51.141
Inventarni broj:4619
Vrsta građe:knjiga
Knjižnica:Knjižnica Odsjeka za etnologiju, http://www.knjiznice.ffzg.hr/etnologija
MFN:3555

Upit: UncontrolledTerms_swish=(kulinarstvo )

login